MODE

                                                                    
År 2009 var året som ROCKade. Det var inne med trasiga, urtvättade, jeans, nitar och paljetter på varenda H&M och Gina Tricot plagg. Visst var det snyggt, men nu- 2010- vill vi ha något nytt.
Modehuset Lanvin jobbar med, och tror på, det mer detaljerade och stilrena kläderna. Kläderna ska inte vara för prydliga, utan mer forma kroppen, flytande, stilfullt och enkelt -"like a make-up artist bringing out the beauty of a face" (som är Lanvins beskrivning av hur kläderna ska se ut).

Nyheterna för 2010 års mode är-
Färgen beige och hudfärgat
Lager på lager med kläder (t.ex skjorta, väst, långärmad. Tänk Alice Cullen)
Mjukare tyger och former

Vid smink så är det frägstarka läppar och utdragen eyeliner som gäller- i alla fall om man vill tro Dior.

När det kommer till frisyrer är det kortklippt (lite kortare än axellångt) som gäller. Om man inte vill, eller vågar, klippa av sitt hår är det stort och lockigt, en lång fläta eller naturligt självfall.
För killarna är det lite olika. Vissa säger att axellångt, mittbena och plattat är inne. Andra påstår att kortklippt (som pottfrisyr) är inne. Andra tycker att det ska vara smålockigt, med luggen rakt fram och rakat på sidorna.

Skorna ska vara bekväma och med många detaljer. På modevisningarna har de ändå skyhöga klackar, men behåller den väldetaljerade känslan. 


En av modehuset Lanvin´s creaction


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!